TEKNİK HİZMETLER SINIFINDA GÖREV YAPAN MÜHENDİS,MİMAR TEKNİSYEN,TEKNİKER ,PROGRAMCI VS. KAMU PERSONELİNE "TEKNİK HİZMET TAZMİNATI" VE TEKNİK SORUMLULUK TAZMİNATI VERİLMELİDİR! BİR AN ÖNCE "TEKNİK HİZMETLER ÇERÇEVE MESLEK KANUNU" ÇIKARILMALDIR.!

Kamuda teknik hizmetler sınıfında ve mimar, mühendis, tekniker, teknisyen, programcı v.b. kadrolarda görev yapan personellerimiz ülkemizin her alanda gelişmesi ve çağının ilerisinde olması için gece gündüz faaliyet göstermektedir. Bu alanda tüm altyapı, üstyapı, kamu yapıları, otoyol, köprü, tünel, baraj, hastane, okul, demiryolu, tarım ve ormancılık, TOKİ, havaalanları, tersane ve atölyeler, tren projeleri, bilişim sistemleri, savunma sanayii ve enerji santralleri gibi tesislerin; Ar-Ge, teknik şartname ve projelendirme, ihale, yapım, kontrollük ve kabul işlemleri, işletme ve bakım aşamalarında aktif görev almaktadırlar. Söz konusu işlerin teknik olarak tasarlanması, yapılması, bakımı ve işletilmesiyle ilgili birinci derecede sorumluluk almaktadırlar.

 

Yoksulluk sınırının 31.240 TL olduğu günümüzde kamuda görev yapan mimar mühendis ve teknikerlerimizin maaşlarının çok düşük seviyelerde kaldığı görülecektir. Bu tablonun değiştirilmesi için atılması gereken adımlardan biri; Kamuda teknik hizmetler sınıfında görev yapan tüm mimar, mühendis, tekniker, teknisyen, programcı v.b. kadrolara verdikleri nitelikli hizmetin karşılığı olarak  “Teknik Hizmet Tazminatı’’ verilmelidir.

 

Yine Mimar, Mühendis, Tekniker v.b. kadrolarda görev yapan kamu çalışanlarına yaptığı iş, aldığı sorumluluk ve verdiği onay/kabul/teslim gibi hizmetleri bulunanlara “Teknik Sorumluluk Tazminatı” verilmelidir.

 

Ayrıca, ülkemizde teknik hizmetler sınıfının en üst noktasında görev yapan ve özel ihtisas gerektiren mühendislik, mimarlık gibi mesleklerin unvan, yetki, kapsam, çalışma şartları, kariyer basamakları, meslekte uzmanlaşmanın ve mesleki gelişimin düzenlenmesine gereksinim bulunmaktadır. Bu konuda kamuda görev yapan tüm teknik hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde “Teknik Hizmetler Sınıfı Çerçeve Meslek Kanunu” un çıkartılması hem mesleki gelişimin teşvik edilmesine hem bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesine hem de Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde, mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi ve övünülecek projelerin katlanarak devam etmesi ile çalışma barışının sağlanabilmesi için kamuda görev yapan teknik hizmetler sınıfı personeller açısından aşağıda yer alan hususlarda iyileştirmeler ve gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

 

1- Kamuda Teknik Hizmetler Sınıfında görev yapan tüm mimar, mühendis, tekniker, teknisyen, programcı v.b. kadrolara verdikleri nitelikli hizmetin karşılığı olarak  “Teknik Hizmet Tazminatı’’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin ihdas edilmesi ve söz konusu oranının emekliliğe de yansıtılması;

 

2- Kamuda Teknik Hizmetler Sınıfında Mimar, Mühendis, Tekniker v.b. kadrolarda görev yapan kamu çalışanlarına yaptığı iş, aldığı sorumluluk ve verdiği onay/kabul/teslim gibi hizmetleri bulunanlara “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında yeni bir ödeme kaleminin ihdas edilmesi ve söz konusu oranının emekliliğe de yansıtılması;

 

3- -Kamuda Teknik Hizmetler Sınıfında görev yapan (mühendis, mimar. tekniker, programcı, teknisyen v.b.) tüm personeli içine alacak şekilde “Teknik Hizmetler Sınıfı Çerçeve Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi, yönünde çalışmalar başlatılmasını içeren taleplerimizi resmi olarak Cumhurbaşkanlığı’na illettik.

 

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

 

picture picture picture

+