DEMİREL: “TBMM, Çeyrek Asırdır Çözüm Bekleyen Sorunları Çözmeden Tatil Edilmemelidir.”

DEMİREL: “TBMM, Çeyrek Asırdır Çözüm Bekleyen Sorunları Çözmeden Tatil Edilmemelidir.”

 

"Türkiye'de 25 yıldır çözüm bekleyen; 1- 3600 ek göstergenin 1.dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına verilmesi, 2- Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanlarının 1 defaya mahsus eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması, 3- Bayram ikramiyesinin kamu çalışanlarına da verilmesi, 4- Kamu çalışanlarına, emeklilerimize ve asgari ücretliye 5000 lira ek zam yapılması hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinin Seçim nedeniyle tatil edilmeden önce çözülmelidir."


Teç-Sen Genel Başkanı Ümit DEMİREL, Türkiye'de çeyrek asırdır çözüme kavuşmayan sorunlar hakkında açıklama yaptı. Demirel, kamu çalışanları, emekliler ve asgari ücretlilerin karşılaştığı sorunların çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatil edilmeden önce adım atması gerektiğini ifade etti.


Demirel'in açıklamasında özellikle kamu çalışanlarının taleplerine vurgu yapıldı. Kamu çalışanları olarak yıllardır 3600 ek gösterge talebiyle mücadele ediyoruz. 2022 Temmuz ayında yapılan 3600 düzenlemesinin belirli meslek guruplarıyla sınırlı kalması, eğitim durumu bakımından daha az eğitim almış kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi, yönetim kademesinde bulunan tüm kadrolara 3600 ek gösterge verilirken kamu şeflerinin kapsam dışı bırakılması 3600 ek gösterge sorununun daha da derinleşmesine neden olmuştur.

 

Çözüm ise bugün bütün siyasi erkin, bütün bürokrasinin ve hükümetimizin bilgisi dahilindedir. 1. dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına mutlak suretle 3600 ek gösterge verilmesi için yasal bir düzenleme yapılmasıyla köklü bir çözüme kavuşacaktır.” Dedi.


Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanlarının 1 defaya mahsus eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması, Memurlara, emeklilere ve asgari ücretliye 5000 Lira ek zam yapılması ve Bayram ikramiyesinin de kamu çalışanlarına verilmesi talepleri de Demirel'in açıklamasında yer aldı.


"Türkiye'de çeyrek asırdır devam eden bu sorunlardan Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması ve bu kadrolarda görev yapan kamu çalışanlarının eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması çok uzun zamandır mücadelesini ettiğimiz ve çözüme kavuşmasını arzu ettiğimiz bir sorundur.

 

Yine elbette bayram ikramiyesi konusundaki ısrarımız çok samimidir. Ülkemizde İşçiler, 1946 yılında bayram ikramiyesi almaya başladı. Emeklilerimiz ise 2018 yılından bugüne kadar bayram ikramiyesi ödenmektedir. Bayramlarda ikramiye ödenmesi işçi ve emeklilerimizde memnuniyet yaratmaktadır. Ancak kamu çalışanları bu memnuniyetin dışında tutulmaktadır. Bu nedenle memurlarımıza ve asgari ücretlilerimize de bayram ikramiyesi verilmesi ısrarımız hak ve adalet temelinde dayanmaktadır.

 

Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik krizler, kur atakları, enflasyonun dizginlenememesi, üretim ekonomisine geçişimizin çok yavaş ilerlemesi, siyasi iklimin kavga, tartışma, ayrışma ve kutuplaşma üzerine kurulu olması, gibi bir çok nedenle kamu çalışanlarının alım gücünün her geçen gün daha da gerilediği bir ortamda kemer sıkanın sürekli kamu çalışanı, asgari ücretli ve emekli olması da bıkkınlık, huzursuzluk, kaygı, endişe ve gelecek ile ilgili karamsarlık yaratmaktadır. Barınma, giyinme ve gıda masraflarını bile karşılamakta zorlandığımız bir gerçektir. Bur başlangıç için kamu çalışanlarına, emeklilerimize ve asgari ücretlilerimize en az 5000 lira ek zam yapılması şarttır.”dedi.

 

“3600 ek göstergenin 1.Dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına verilmesi, Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanlarının eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması, bayram ikramiyesi verilmesi ve 5000 lira ek zam talebimizin ve ısrarımızın nedeni “hak ve adalet” temellidir. Bu taleplerimiz “HAK” ekseninde olan haklı bir talebidir. Bu hakkın elbette tescili için “Adaletin” yerini bulması gerekir. TBMM, çeyrek asırdır çözüm bekleyen bu sorunları çözmeden seçim nedeniyle tatil edilmemelidir. Bu mücadele, Türkiye'de toplumsal hak ve adaletin sağlanması için önemli bir adım olacaktır.”

+