Milli Eğitim Bakanlığının geçmiş yıllara nazaran son 2 yılda eğitim çalışanlarının kariyer yapmalarına imkan tanıyan "Görevde Yükselme Eğitim ve Sınavları" (Şeflik Sınavı, VHKİ Geçişleri ve Memurluk Sınavı) başarıyla tamamlanmış olup, Milli Eğitim Bakanlığının tüm bürokrat ve yetkililerine eğitim çalışanları adına teşekkür ederiz.
Sendikamızca, eğitim düzeyi artan eğitim çalışanlarının kariyer yapmaları ve devlet teşkilatı içinde daha etkin ve verimli görevlerde çalıştırılması büyük önem arz etmektedir. Meslek ve Teknik Okul Mezunu olan (Teknisyen, Tekniker, Mimar ve Mühendis) eğitim çalışanlarının kendi alanlarında istihdamın sağlaması için Milli Eğitim Bakanlığı 2010 yılı Teknik Kadro Sınavı için duyuru ve ilan yapmalıdır. Devamı için tıklayın!
BASINA VE KAMUOYUNA
Milli Eğitim Bakanlığının geçmiş yıllara nazaran son 2 yılda eğitim çalışanlarının kariyer yapmalarına imkan tanıyan "Görevde Yükselme Eğitim ve Sınavları" (Şeflik Sınavı, VHKİ Geçişleri ve Memurluk Sınavı) başarıyla tamamlanmıştır.
Yapılan Görevde Yükselme Sınavlarında; "Farklı Sınıflar için Farklı Sınav Ücreti" ve "Farklı Sınıflar için Farklı Sınav Başarı Puanı" uygulamasını kabul etmemekle birlikte Kariyer bekleyen eğitim çalışanları adına Görevde Yükselme Sınavlarının yapılmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığının tüm bürokrat ve yetkililerine eğitim çalışanları adına teşekkür ederiz.
Devlette esas olan "Devamlılıktır." Milli Eğitim Bakanlığının görevde yükselme sınavları ile ilgili çalışmaları kesintiye uğramadan devam etmesi, Görevde Yükselme Sınavlarının takvime bağlanması, Sınav ücretlerinin standart hale getirilmesi ve sınav başarı puanının kaldırılması, Sınavların ihtiyaç sayısının tamamı ilan edilerek yapılması ve Norm kadro esasları çerçevesinde ihtiyaç sayılarının belirlenmesi sendikamızın ve eğitim çalışanlarının istek ve talepleri arasındadır.
Ayrıca; Mesleki ve Teknik okullardan mezun olup Teknisyen/Tekniker/Mimar/Mühendis olan eğitim çalışanlarının sınava girerek tekrar teknik personel olduklarını "Yönetmelik Gereği" Milli eğitim bakanlığına ispatlamak zorunda olmaları kabul edilemez bir durumdur.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde (GİH-YHS-SHS-THS) sınıfında görev yapıp, meslek ve teknik okullardan mezun olan ve bir üst öğrenimi bitiren eğitim çalışanlarının sayısı 4000 civarındadır.
Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır görevde yükselme sınavlarını ikinci plana atması sonucu eğitim çalışanlarının görevde yükselme sınavlarının açılması yönünde beklentileri de artmıştır. Sendikamızca,eğitim düzeyi artan eğitim çalışanlarının kariyer yapmaları ve devlet teşkilatı içinde daha etkin ve verimli görevlerde çalıştırılması büyük önem arz etmektedir.
Bu amaçla; Meslek ve Teknik Okul Mezunu olan ve bir üst öğrenimi tamamlayan (Teknisyen, Tekniker, Mimar ve Mühendis) eğitim çalışanlarının kendi alanlarında istihdamın sağlaması için 2010 yılı Teknik Kadro Sınavı (Yönetmelik Gereği) için Milli Eğitim Bakanlığınca duyuru ve ilan yapılarak, belirsizliğin giderilmesi gerekmektedir.28/04/2010