“UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SÖZLÜ SINAVINDA 60-69,99 PUAN ALANLAR EK ATAMADAN YARARLANIR MI?”

“UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SÖZLÜ SINAVINDA 60-69,99 PUAN ALANLAR EK ATAMADAN YARARLANIR MI?”

 

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan eğitim çalışanlarına “Kariyer” imkanı tanıyan “Unvan Değişikliği Yazılı Sınav, Sözlü Sınav, Tercih ve Atama İşlemleri” tamamlanmıştır.

 

Unvan değişikliği yazılı sınavında 60-69,99 puan alarak başarılı olan eğitim çalışanları, MEB tarafından sözlü sınavda bile isteye bırakılmış olup 60-69,99 puan alanların tercih hakkı elinden alınmıştır. (Teç-Sen üyesi olup mağdur edilen üyelerimizden başvuru yapan tüm üyelerimiz için davalar açılmıştır ve MEB savunmaları gelmeye başlamıştır.)

 

Unvan değişikliği sürecinin hiçbir alanında yer almayan bazı ideolojik sendikaların sözlü sınavda 60-69,99 puan verilerek tercih hakkı elinden alınan eğitim çalışanlarına şirin görünmek adına göz kırpıyorlar… ama yanlış gözü kırpıyorlar.

 

OLMAYACAĞINI BİLE BİLE, UMUDUN TİCARETİNİ YAPIYORLAR!

 

Sözlü sınav günü ve öncesinde, biz tüm adaylara “100 tam puan verilsin!” derken… 60-69,99 puan alanların tercih hakkı elinden alınmasın! derken... Bu uygulama “Binlerce eğitim çalışanlarının hakkının gaspıdır!” derken… sesi fısı çıkmayan VE BU UYGULAMAYI DESTEKLEYEN ideolojik sendikalar bugün bu arkadaşlara UMUT TİCARETİ yapmasının sebebi, üye devşirme veya “iş yapıyormuş!” gibi görünme çabasından başka bir şey değildir.

 

Öncelikle bunların kanundan, yasaların uygulanma biçiminden, sürecin nasıl işlediğinden haberleri yok! Unvan değişikliği sınavı paket bir sınavdır. Yani yazılı sınav, sözlü sınav, tercih işlemleri ve atama işlemlerinin tamamı birbirine entegredir ve yapılış şekli yasalarla belirlidir.

 

YAZILI SINAVDAN “BAŞARISIZ” SAYILMA İLE SÖZLÜ SINAVDAN “BAŞARISIZ” SAYILMA ARASINDA HUKUKEN FARK YOKTUR.

 

Nasıl ki, yazılı sınavdan “60 puan altında” puan alanlar “BAŞARISIZ” sayılıyorsa ve unvan değişikliği sürecine tekrar dahil edilmesi mümkün değilse, Sözlü Sınavdan “70 puan altı” alanlarda “BAŞARISIZ” sayılmıştır ve sürece tekrar dahil edilmesi mümkün değildir. Ancak sözlü sınav ile ilgili yargıya gidenler için (davayı kazanmaları durumunda) süreç başka işler.

 

Yönetmelik değişikliği ile sözlü sınav puanı 60’a indirilmesi durumunda ise; yasanın değiştiği günden sonra yapılacak sınavları kapsar ve geriye doğru yürütülemez.

 

“EK ATAMADAN YAZILI VE SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI OLMUŞ VE ATANAMAMIŞ ADAYLAR YARARLANIR!”

 

İlan edilen kadrolarda boşluk kalması durumunda Ek atama yapılabilir. Ancak, Ek atamadan yazılı ve sözlü sınavdan başarılı olmuş, tercih ve atama işlemleri sonunda ataması yapılmayan eğitim çalışanları yararlanır.

 

İşleri güçleri siyaset yapmak olan, suya sabuna dokunmayan, Unvan değişikliği sınav sürecinin hiçbir alanına ilgi duymayan ve eğitim çalışanlarını sadece bir sayı olarak gören bu ideolojik sendikaların üfürdüklerine eğitim çalışanı hala inanıyorsa… HODRİ MEYDAN! YAPSINLAR DA GÖRELİM…

 

BİZ, LAFA GELİNCE MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLARIN, İCRAATA GELİNCE KEDİ GİBİ OLDUĞUNU ÖĞRENELİ ÇOK UZUN YILLAR OLDU!

 

 

(Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili TEÇ-SEN tarafından; Sınav Sorularının yayınlanmaması, başarı sıralamasının yayınlanmaması, Sözlü sınavda 60-69,99 puan alanların tercih hakkının elinden alınması uygulamalarına Hukuka aykırılık iddiasıyla davalar açılmıştır.)

+