Bireysel Fakirleşmeyle, Toplumsal Fakirleşme Aynı mı?

Bireysel Fakirleşmeyle, Toplumsal Fakirleşme Aynı mı?

 

Üvey Evlat Değiliz. Bizde Varız. Bizde Bu Memleketin Evladıyız. Sloganı İle  Başlattığımız Hür Ve Bağımsız Sendikal Mücadele Devam Ediyor. Bizde Varız Mitingini Yaptık. Sendikaları Biraraya Getirdik. Sürekli Eylemsel Bir Sendikal Anlayıştan Taviz Vermedik. Bolu Gerededen Ankaraya Yürüyüşümüz İle Kararlılığımızı İspatladık. Türkiyenin En Büyük Bağımsız 1. Konfederasyonu Olan 100 Bin Üzerinde Üye İle Kamu Birliği Konfederasyonunu Kurduk. Temmuz Ayında Büyük Devlet Memurları Mitingini Yaptık Ve En Sonda Biliyorsunuz. Çalışma Bakanlığı Önünde 4 Gün Süren Oturma Eylemi Yaptık. Bu Eylemleri Niye Yapıyoruz. Fakirlik Son Bulsun Diye Yapıyoruz. Çocuklarımız Yeterli Beslensin Diye, Gençlerimiz Hayal Kurabilsinler Diye Yapıyoruz. Emeklilerimiz Huzur İçinde Yaşasın Diye Yapıyoruz. Sendikalar Toplumun Beynidir. Toplumu Uyarmak, Uyandırmak, Canlandırmak Görevi Sivil Toplum Örgütleridir.

 

Bizim Memlekette Demokrasi Sorunu Var. Eğitim Sorunu Var. Ekonomi Sorunu Var. Burda Sorunu Var Derken. Sorun Negatiftir Ya.  Sorun Eşittir Fakirliktir. Fakirlik Sadece Bir Bireyin Eksik Yaşam Standardı Değilki. Toplumun Tamamının İçine Alan, Bir Virüs Gibi Bütün Bünyeyi Saran Şey Fakirliktir. Peki Toplumun Fakirleşmesi İle Bireyin Fakirleşmesinin Sonuçları, Çıktıları, Verileri Aynı Mı?

 

Yani Bireyin Fakirleşmesi Sonucunda; Yetersiz Beslenme, Eğitim Sorunu, Barınma Sorunları, Sosyalleşememe Sorunu, Şiddet/Tamamen İçina Kapanma, Duyarsız Hale Gelme Gibi…

 

Toplumsal Fakirleşmenin Sonuçlarında Da Toplumsal Yetersiz Beslenme, Toplumsal Eğitim Sorunu, Toplumsal Barınma Sorunu, Toplumsal Sosyalleşememe Sorunu, Toplumsal Şiddet Veya Toplumsal İçine Kapanma Ve Duyarsız Hale Gelme Durumu Var Sa Toplumun Varacağı Durak Bellidir.

 

Hem İnsanı Fakir, Hem Toplumu Fakir, Hem Zengini Fakir, Hem Yöneticileri, Kurumları Fakir Bir Toplumu Bekleyen Gelecek, Distopik Bir Gelecektir. Toplumsal Çürümenin Ana Merhalesi, Kontağı, Fakirlikse, Fakirlik Boyunu Biz Bu Fakirliği Toplumun Tamamına Yayılmaya Başladığı Anda Sendikalar, Dernekler, Birlikler, Odalar, Yani Toplumun Uyumaması Gereken  Sivil Toplum Örgütleri Eylemsel Hale Gelir. Toplum Olarak Yetki Verdiğin Sendikalar Asgari Ücretle İlgili, Memurlarla İlgili, Emekli İle İlgili Gençlerle, Çocuklarımızla İlgili Tüm Toplumun %81’inin Fakirleştiği Ve Beslenmeden, Barınmaya, Eğitimden, Sağlığa Herşeyin Kırpıldığı, Köreltildiği, Erişime Engellediği Bir Ülkede Sendikal İdeolojik Farklılara Dayalı Rekabet Ortadan Kalkar Ve Her Hizmet Kolunda Sendikalar Ortak Eylem Yapma Ve Birlikte Yürütme Konusunda Kararlar Alırlar. Özneyi Kaçırmadan. Özne Millet.

 

Bugün Hiç Şüphe Yokki, 35 Binlira Olması Gerekiyor Asgari Ücret! 35 Bin Lira Olması Gerekiyor En Düşük Emekli Maaşı, En Düşük Memur Maaşı 70.Binliranın Üzerinde Olmalıdır. Tüm Politikalar Halkın İnsan Gibi Yaşamasını Sağlamak Olmalıdır. En Küçük Dilimle Bile Ben Doymalıyım. Bu Bana Yetti Demeliyim. Bunun İçin Mücadele Edilir Ve Edilmeli.

 

Bizim Parti Sendikaları Bırakın Biraraya Gelip Eylem Yapmayı, Bireysel Bile Eylem Yapmıyor. Evet Bir Eylem Kararları Var Mı Var. O Da Eylem Yapmama Kararları. Siyasi Parti Başkanları Ne Derse O. Otur Diyor. Oturuyor. İmzala Diyor. İmzalıyor. Git Gidiyor. Gel Geliyor. Alkışla Alkışlıyor. Yuhala Yuhalıyor.

 

Bu Akıl İle Gelecek İnşaa Edilemez. Edilirse Bu İyi Bir Gelecek Olmaz. Kader Gayrete Aşıktır Derler. Zengin Bir Gelecek İçin Gayret Göstermeliyiz. Zengin Bir Gelecekten Yana Tercihlerimizi Değiştirmeliyiz. Tercihlerimizi Değiştirdiğimizde Göreceksiniz Hepimizin Kaderimiz Değişecektir.

 

 

+