DEMİREL : "UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SÖZLÜ SINAVINDA "SORUNSUZ SONSUZ" TERCİH VARKEN, SORUNLU TERCİHE YÖNELMENİN İZAHI, İZANI YOKTUR.  İNSAFSIZLIKTIR."

DEMİREL : "UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SÖZLÜ SINAVINDA "SORUNSUZ SONSUZ" TERCİH VARKEN, SORUNLU TERCİHE YÖNELMENİN İZAHI, İZANI YOKTUR.  İNSAFSIZLIKTIR."

 

Milli Eğitim Bakanlığında GİH-THS-SHS-YHS sınıflarında görev yapan eğitim çalışanları için MEB Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı yapılmış olup, 60 ve üzeri puan alan eğitim çalışanları başarılı sayılmıştır.  

 

MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yönetmelik hükümlerine göre ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılmış ve 27 Temmuz-31 Temmuz tarihlerinde de sözlü sınav yapılmıştır.  MEB Unvan Değişikliği Yazılı Sınavında başarı puanı 60, Sözlü sınavda ise başarı puanı 70’dir.  

 

“SÖZLÜ SINAV BAŞARI PUANI 60 OLSAYDI HER ADAYA ALDIĞI PUANI VERMENİN EN BAŞ SAVUNUCU BİZ OLURDUK.”

 

Her ne kadar yazılı sınav başarı puanı 60 olsa da sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan almayan adayların ilan edilen boş kadrolara tercih yapması mümkün değildir ve sözlü sınavda 70 altı puan verildiğinde “BAŞARISIZ” sayılmaktadır. Sözlü sınav başarı puanı 60 olsaydı her adaya aldığı puanı vermenin en baş savunucu biz olurduk.

 

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İTİBAR KAYBEDİYOR.”

 

Yazılı sınav başarı puanının 60 olmasının itimadı-güveni, sözlü sınavın gizemi, belirsizliği ve en az 70 puan alma zorunluluğu ile itikale-erozyona uğramaktadır. Her bürokratın farklı bir yoğurt yeme hevesi ve oluşmamış ilke, standart, kriterler nedeniyle de eğitim çalışanlarında karamsarlık ve güvensizlik oluşmasına, Milli Eğitim Bakanlığının itibar kaybetmesine neden olmaktadır.

“AMACIMIZ SÜRECİN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE SONUÇLANMASIDIR.”

 

Testi Kırılmadan önce tekrar tekrar uyarıyoruz. Amacımız kesinlikle üzüm yemektir. 12 yılda 1 defa yaptığımız bir sınavın herhangi bir hukuki dayanağa takılmadan ve iptal edilmeden sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasıdır.

 

Unvan Değişikliği Yazılı sınavda 60-69.99 puan alan eğitim çalışanları için “Sorunsuz Sonsuz Sözlü Sınav Puanından” birini tercih etmek varken, en sorunlu tercihe yönelmenin izahı, izanı yoktur ve İnsafsızlıktır.

 

“HER ADAYA SÖZLÜ SINAV PUANI OLARAK 100 TAM PUAN VERİLMELİDİR.”

 

Unvan Değişikliği sözlü sınavına katılan tüm adaylara başarı sıralamasını değiştirmeyecek olan 100 tam puan verilmelidir.  Unvan değişikliği atama süreci biran önce tamamlanıp, Şube Müdürlüğü, Şeflik, Memurluk ve Saymanlık Sınavları için takvim belirlenip eğitim çalışanlarının bilgisine sunulmalıdır.

 

TEÇ-SEN GENEL BAŞKANLIĞI

+